Archieven: Services

Cash voor Cobalt: Wij kopen uw metaal op

Cobalt is een van de meest waardevolle metalen op aarde. Bij Yellow Metals zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om waardevolle metalen te vinden en in te kopen, en cobalt is daarbij geen uitzondering. 

De vele toepassingen van cobalt

Cobalt is een metaal dat zich in veel verschillende toepassingen bevindt. Een van de bekendste toepassingen is in de productie van batterijen, waar het wordt gebruikt in de elektroden. Cobalt wordt ook gebruikt in de productie van superlegeringen, die worden gebruikt in vliegtuigmotoren en turbines. Daarnaast wordt het gebruikt bij de productie van magneten.

Het belang van cobalt voor onze moderne samenleving

Cobalt speelt een cruciale rol in veel van de technologieën die we elke dag gebruiken. Zonder cobalt zouden veel van onze gadgets, zoals smartphones en laptops, niet bestaan. Daarnaast is het een belangrijk materiaal voor de opslag van energie, zoals in elektrische auto’s. Het feit dat het ook in medische implantaten wordt gebruikt, laat zien hoe veelzijdig dit metaal is en hoe belangrijk het is voor onze moderne samenleving.

Onze inkoop van cobalt

Bij ons bedrijf zijn we altijd op zoek naar nieuwe bronnen van cobalt en andere waardevolle metalen. Het vinden van nieuwe bronnen van cobalt en het ondersteunen van duurzame inkoop en productieprocessen is essentieel voor ons bedrijf.

Wij zijn daarnaast geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Wij kopen Elektromotoren

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de inkoop van elektromotoren? Dan bent u bij Yellow Metals aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in oud ijzer en metaalrecycling en hebben jarenlange ervaring in het opkopen van elektromotoren van ieder merk en formaat.

Elektromotoren zijn een essentieel onderdeel van vele apparaten en machines die we dagelijks gebruiken. Ze zetten elektrische energie om in mechanische energie, waardoor ze een belangrijke rol spelen in bijvoorbeeld auto’s, wasmachines, ventilatoren en nog veel meer. Deze motoren bestaan uit verschillende onderdelen, waaronder de rotor, de stator en het lager. Bij Yellow Metals zijn we gespecialiseerd in het demonteren en recyclen van deze onderdelen, waardoor we een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame en circulaire economie.

Er zijn verschillende soorten elektromotoren, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen.
 1. DC-motoren
 2. AC-motoren
 3. Stappenmotoren

Wij zijn geïnteresseerd in elektromotoren van alle merken en typen, of het nu gaat om kleine of grote motoren. Of u nu een particulier bent met een enkele motor of een bedrijf met overtollige voorraad aan elektromotoren, bij Yellow Metals ontvangt u altijd een eerlijk bod voor uw elektromotoren.

Om een idee te geven van de verscheidenheid aan merken die we inkopen, hebben we hieronder een lijst samengesteld van enkele van de merken die we regelmatig tegenkomen:

 • ABB
 • Siemens
 • WEG
 • Baldor
 • Emerson
 • TECO-Westinghouse
 • Marathon Electric
 • Toshiba
 • Nidec
 • Danfoss
 • SEW-Eurodrive
 • Hitachi
 • Mitsubishi Electric
 • Leroy-Somer
 • Yaskawa
 • Parker Hannifin
 • Fuji Electric

Dus of u nu elektromotoren van één van deze merken of van een ander merk heeft, bij Yellow Metals bent u van harte welkom. Onze deskundige inkopers zorgen voor een eerlijk bod voor uw elektromotoren, ongeacht het merk of formaat. Neem gerust contact met ons op via onze inkooppagina op onze website om uw elektromotoren aan te bieden.

Wij zijn daarnaast geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Wij kopen Radiatoren

Wij zijn de experts op het gebied van oud ijzer en metaalrecycling, en we zijn op zoek naar radiatoren van elk formaat en materiaal. Of u nu een enkele radiator of een grote hoeveelheid radiatoren heeft, wij bieden u een eerlijk bod en een snelle en gemakkelijke manier om ervan af te komen. U kunt uw radiatoren bij ons inleveren, of als u veel radiatoren heeft, kunnen we zelfs bij u langskomen om ze op te halen!

Bij Yellow Metals geloven we in duurzaamheid en het milieu, en we zorgen ervoor dat het metaal op een verantwoorde manier wordt gerecycled en dat de overgebleven materialen op een milieuvriendelijke manier worden afgevoerd.

We zorgen voor een eerlijk bod op basis van het gewicht en de kwaliteit van de radiatoren. 

Dus als u uw radiatoren wilt verkopen, bent u bij Yellow Metals aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op via onze inkooppagina op onze website om een afspraak te maken voor het inleveren of ophalen van uw radiatoren. Wij bieden een professionele service en zorgen voor een snelle afhandeling van uw radiatoren, zodat u weer verder kunt gaan met uw werkzaamheden.

Wij zijn daarnaast geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Titanium: De meest veelzijdige van alle metalen

Zoekt u een koper voor uw titanium? Yellow Metals neemt dit graag van u over. Titanium is een gewilde grondstof voor metaalrecyclingbedrijven vanwege de hoge waarde. Titanium is een metaal met vele toepassingen vanwege zijn uitstekende eigenschappen. Het is zeer sterk, lichtgewicht, bestand tegen corrosie en hittebestendig. Deze eigenschappen maken titanium uitermate geschikt voor toepassingen in de lucht- en ruimtevaartindustrie, de medische sector, de chemische industrie en de automobielindustrie. Zo wordt titanium gebruikt voor het maken van vliegtuigonderdelen, implantaten, chemische reactievaten en sportuitlaten. Daarnaast wordt het steeds vaker gebruikt in de bouw van huizen en gebouwen vanwege zijn duurzaamheid en esthetische uitstraling. Dankzij deze veelzijdigheid is titanium een zeer gewild metaal en wij bij ons metaalrecyclingbedrijf staan altijd klaar om het in te kopen en te recyclen.

Eigenschappen van titanium

Titanium is een metaal dat van nature voorkomt in mineralen en erts. Het heeft een lage dichtheid en is ongeveer de helft zo zwaar als staal, maar is toch uiterst sterk en taai. Bovendien is het bestand tegen corrosie en oxidatie, wat betekent dat het niet roest of corrodeert in de meeste omgevingen. Het is ook biocompatibel, wat betekent dat het veilig kan worden gebruikt in het menselijk lichaam zonder enige nadelige reacties te veroorzaken.

Recycling van titanium

Vanwege de hoge waarde van titanium is het een gewilde grondstof voor metaalrecyclingbedrijven. Het recyclingproces omvat het smelten en zuiveren van het metaal om het opnieuw te gebruiken voor verschillende toepassingen. Recycling van titanium is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook een manier om de vraag naar nieuwe mijnbouw te verminderen. Door te recyclen kunnen we de vraag naar nieuwe voorraden verminderen, de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen en tegelijkertijd waardevolle grondstoffen terugwinnen.

Wij zijn daarnaast geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Platina: Het meest waardevolle edelmetaal

Heeft u platina? Wij nemen het graag van u over. Platina is een van de meest kostbare edelmetalen ter wereld. Het staat bekend om zijn zeldzaamheid, hardheid en duurzaamheid. Platina wordt vaak gebruikt in de industrie, juwelen en andere toepassingen vanwege zijn unieke eigenschappen. Het is ook een gewilde grondstof voor metaalrecyclingbedrijven vanwege de hoge waarde.

Eigenschappen van platina

Platina is een zeer zwaar en dicht metaal met een zilverachtige witte kleur. Het is ook zeer goed bestand tegen corrosie en oxidatie, en het smeltpunt is hoog. Deze eigenschappen maken platina zeer waardevol voor gebruik in de industrie, waar het wordt gebruikt in de productie van katalysatoren, elektronica, glasvezel, medische apparatuur en nog veel meer.

Platina is ook bekend om zijn hardheid en duurzaamheid. Het is een van de weinige metalen die zeer moeilijk te buigen of te vervormen zijn. Dit maakt het bijzonder geschikt voor gebruik in sieraden, waar het vaak wordt gebruikt in combinatie met andere edelmetalen zoals goud en zilver om prachtige ontwerpen te creëren.

Toepassingen van platina

Platina heeft veel toepassingen in de industrie en is een van de belangrijkste grondstoffen voor de productie van katalysatoren. Deze worden gebruikt in auto’s, vrachtwagens, bussen en andere voertuigen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Daarnaast wordt platina ook gebruikt in de productie van elektronica, medische apparatuur, glasvezel en nog veel meer. Het wordt ook gebruikt in de productie van juwelen en horloges vanwege de unieke eigenschappen en esthetiek.

Recycling van platina

Vanwege de hoge waarde van platina is het een van de meest gewilde materialen voor ons metaalrecyclingbedrijf. Het recyclingproces omvat het smelten en zuiveren van het metaal om het opnieuw te gebruiken voor verschillende toepassingen.

Recycling van platina is niet alleen goed voor het milieu, het is ook een manier om de vraag naar nieuwe mijnbouw te verminderen. Door te recyclen kunnen we de vraag naar nieuwe voorraden verminderen, de uitstoot van schadelijke stoffen verminderen en tegelijkertijd waardevolle grondstoffen terugwinnen.

Wij zijn daarnaast geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Molybdeen Inkoop

Bij Yellow Metals zijn we altijd op zoek naar manieren om onze inkoop van metalen te verbeteren en uit te breiden. Een van de metalen waarin we gespecialiseerd zijn, is molybdeen. Molybdeen is een zeldzaam en waardevol metaal dat voornamelijk wordt gebruikt in de productie van legeringen en andere metalen.

Als bedrijf willen we onze klanten de best mogelijke service bieden en hen helpen hun oude molybdeen op een snelle en efficiënte manier te verkopen. Onze inkoop afdeling is goed opgeleid en ervaren in het beoordelen en inkopen van molybdeen en biedt marktconforme prijzen.

Of het nu gaat om oude productielijnen, productieoverschotten of andere bronnen van molybdeen, wij kopen het graag op en geven u een eerlijke prijs.

Neem contact op met onze inkoop afdeling vandaag nog en laat u verrassen door onze snelle, efficiënte en deskundige service. Laat ons uw leidende partner in metaalrecycling zijn.

Wij zijn geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Oud Nikkel Inleveren?

Als inkoopbedrijf zijn wij altijd op zoek naar hoogwaardige materialen, en daarom richten we onze aandacht op nikkel. Als een van de meest veelgevraagde metalen in de industrie, is nikkel onmisbaar voor veel productieprocessen en producten. Bij onze inkoopafdeling staan wij garant voor een efficiënte en effectieve aanpak van het inkopen en recycleren van nikkel. 

Er zijn vele soorten nikkel die interessant zijn voor recycling, zoals nikkellegeringen, nikkelkoper en nikkelchroom. Dit komt omdat nikkel niet alleen sterk is, maar ook weerstand biedt tegen corrosie en hoge temperaturen. Dit maakt het ideaal voor toepassingen in de chemische, aerospatiale en energieindustrie.

Onze deskundige team van inkoopspecialisten, inspecteert elk nikkelmonster grondig om te garanderen dat we alleen de beste kwaliteit aankopen. Wij verzekeren u dan ook van een maximaal rendement voor uw inkoop van nikkel, door onze uitgebreide marktkennis en jarenlange ervaring.

Wij staan klaar om u te helpen uw materialen te recyclen en om ervoor te zorgen dat u het maximale rendement krijgt uit uw investering. Laat ons uw partner zijn in de wereld van nikkel recycling!

Wij zijn geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Oud Brons Inleveren?

Als specialist in metaalrecycling is onze inkoopafdeling altijd op zoek naar hoogwaardige bronzen producten. Wij bieden een uitstekende prijs voor uw oude of overbodige brons en zorgen ervoor dat dit op verantwoorde wijze wordt verwerkt en gerecycled.

Bronzen producten zijn zeer waardevol voor de metaalrecycling industrie. Het materiaal bevat hoge concentraties koper en tin, waardevolle metalen die opnieuw kunnen worden gebruikt in verschillende producten. Bovendien is brons een duurzaam en hergebruikbaar materiaal dat niet gemakkelijk veroudert of verliest aan waarde.

Wij kopen een breed scala aan bronsproducten, waaronder afvalbronzen producten, oude en beschadigde bronzen producten, industriële afvalstoffen en overbodige voorraad. Of het nu gaat om gebruikte warmtewisselaars, kleppen, slangen, slangklemmen, elektrische contacten, enzovoort, wij kopen het graag van u.

Onze professionele inkoopafdeling staat altijd klaar om u te helpen bij het bepalen van de waarde van uw bronzen producten en om een eerlijke prijs te bieden. Wij waarborgen een snelle, efficiënte en verantwoorde verwerking en zorgen ervoor dat u binnen de kortste keren betaald wordt.

Wij zijn geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Oud Zink inleveren?

Met de inkoop van oud zink speelt Yellow Metals een belangrijke rol in de metaalrecycling industrie. Wij bieden zowel bedrijven als particulieren de mogelijkheid om hun oud zink op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier kwijt te raken. Bovendien ontvangt u van ons een eerlijke prijs voor elk kilo oud zink dat bij ons wordt ingeleverd.

Wij zijn trots op onze snelle en efficiënte manier van werken, en onze vriendelijke medewerkers staan altijd voor u klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden. Door gebruik te maken van onze inkoopdienst, maakt u het voor u gemakkelijk om uw oud zink op een snelle en eenvoudige manier kwijt te raken. Wij halen het oud zink voor u op en betalen het geld direct per bankoverschrijving uit. Hierdoor hoeft u zich niet druk te maken over het vervoer van uw oud zink, en kunt u het geld direct op uw rekening verwachten.

Door onze inkoopdienst te gebruiken, levert u niet alleen een bijdrage aan een betere wereld, maar profiteert u ook nog eens van een eerlijke prijs voor uw oud zink.

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze inkoop. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden. Profiteer vandaag nog van onze inkoopdienst.

Wij zijn geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047

Grondkabelrecycling

Grondkabel recycling is een belangrijk onderdeel van de milieubescherming en duurzaamheid.

Elk jaar worden er miljoenen kilometers aan grondkabels gelegd, en deze kabels zijn vaak gemaakt van waardevolle materialen zoals koper en aluminium. Het is belangrijk om deze materialen te recyclen, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden in de productie van nieuwe kabels en andere producten.

Grondkabel recycling begint met het verzamelen van oude, afgeschreven kabels. Dit gebeurt door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het inzamelen van afvalgrondstoffen, zoals Yellow Metals. Wij verzamelen de kabels en sorteren ze op basis van hun materiaalcompositie.

Eenmaal gesorteerd, worden de kabels verder verwerkt in een complex proces waarbij de verschillende materialen worden gescheiden en gerecycled. Koper en aluminium worden bijvoorbeeld gesmolten en verwerkt tot nieuwe producten, zoals nieuwe kabels. Het rubber en andere materialen worden ook apart verwerkt en gerecycled.

Grondkabelrecycling heeft verschillende voordelen voor het milieu:
 • Ten eerste bespaart het op grondstoffen, omdat de materialen opnieuw gebruikt worden in plaats van dat nieuwe materialen moeten worden gewonnen uit de aarde.
 • Ten tweede vermindert het de vervuiling, omdat de grondstoffen op een verantwoorde manier worden verwerkt en er minder afval ontstaat.
 • Ten derde vermindert het de CO2-uitstoot, omdat er minder energie nodig is om gerecyclede materialen te produceren dan om nieuwe materialen te winnen.

Grondkabelrecycling is dus een belangrijk onderdeel van de duurzaamheidsbeweging en een effectieve manier om de negatieve impact van de productie van kabels te verminderen. Bedrijven en consumenten kunnen een bijdrage leveren aan de grondkabel recycling door oude, afgeschreven kabels aan ons te bieden. Zo kunnen we samen werken aan een schonere en duurzamere toekomst.

Wij zijn daarnaast geïnteresseerd in alle metalen, waaronder:

Contact ophaaldienst

06 84533047