RVS Recycling

Heeft u RVS afval wat afgevoerd moet worden? 

Zowel organisaties als particulieren kunnen hun roestvrij staal bij onze werf afgeven of u kunt het op door ons team bij u op laten ophalen. Neem contact met ons op als u meer informatie wenst.

RVS kan oneindig worden gerecycleerd, de kwaliteit van het materiaal blijft behouden.

Bezig met een project waarbij veel RVS of andere metalen vrij komen?

Laat het yellow Metals weten, wij ontzorgen u volledig! Roestvrij staal wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen, keukens, restaurants, en kantoorgebouwen vanwege zijn duurzaamheid. Op zoek naar de oud rvs prijs en een goede afnemer voor oud roestvrijstaal in Amsterdam, Haarlem en omgeving? Yellow Metals staat al jaren bekend als specialist in schroot, met name in roestvast staal.

 

Bovendien kunt u bij ons rekenen op een snelle en probleemloze inkoop van roestvast staal. De prijs van rvs schroot in Amsterdam, Haarlem en omstreken is bij Yellow Metals doorgaans veel hoger dan bij andere inkopers van oude metalen.

 

Als u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij wachten op uw telefoontje. Vraag een gratis offerte aan! Heeft u roestvast staal afval dat afgevoerd moet worden?

We hebben allemaal metaalschroot nodig, maar niet alleen om het staal te maken dat in de productie van onze producten wordt gebruikt, we hebben het ook nodig om onze bedrijven te laten draaien en de wielen van onze auto’s draaiende te houden.

Heeft u oud RVS dat u graag wilt inleveren? Neem dan vrijblijvend contact met yellow Metals op. U kunt uw oude ijzer altijd op afspraak op een van onze locaties komen inleveren. Bij grotere partijen is er ook de mogelijkheid om uw oude RVS of andere metalen bij u op te komen halen.

De klantenservice

Yellow Metals

RVS aan te bieden voor recycling?

Wij wachten op uw bericht of telefoontje. Wat is de beste manier om van rvs schroot af te komen in Amsterdam, Haarlem en omstreken? Yellow Metals natuurlijk.

Contact

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 MB.

  Vrijblijvend advies aanvragen?

  U ontvangt binnen 24 uur een reactie!

  Waarom Yellow Metals voor uw RVS?

  Een van de belangrijkste redenen waarom mensen in Amsterdam, Haarlem en omstreken de voorkeur geven aan Yellow Metals als schroothandelaar is de hoge prijs die wij bieden voor roestvaststaal schroot. Yellow Metals staat al jaren bekend als specialist in metaalschroot, met name in roestvast staal. Bovendien kunt u bij ons rekenen op een snelle en probleemloze inkoop van roestvast staal. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

  Wij wachten op uw telefoontje. Wat is de beste manier om van rvs schroot af te komen in Amsterdam, Haarlem en omstreken? Yellow Metals natuurlijk.

  Soorten RVS

  Over het geheel genomen is roestvast staal relatief goedkoop en relatief gemakkelijk te lassen. Voor lasdoeleinden wordt roestvast staal ingedeeld in austenitisch, ferritisch en martensitisch roestvast staal. Het ferritische type bevat veel chroom en ijzer, het martensitische type bevat veel nikkel en chroom, en het austenitische type bevat veel chroom en nikkel. De ferritische en martensitische soorten zijn gemakkelijk te lassen.

  De meest voorkomende RVS typen zijn: RVS-304 (74% ijzer, 18% chroom en 8% nikkel) en RVS-316 (71% ijzer, 18% chroom en 8% nikkel en 3% molybdeen). Beide typen zijn van de austenitische soort.

  Hastelloy RVS

  Hastelloy RVS is een op nikkel gebaseerde legering die wordt gebruikt in toepassingen bij hoge temperaturen. Het is een combinatie van nikkel en ijzer met verschillende hoeveelheden chroom, molybdeen, koolstof, titaan, niobium en tantaal. Deze metalen worden gebruikt om de eigenschappen van de legering te verbeteren. Hastelloy RVS is een hittebestendig materiaal dat wordt gebruikt voor onderdelen die werken bij temperaturen boven 600 graden Celsius.

  Carpenter RVS

  Carpenter is een zeer hard en duurzaam roestvrij staal, dat vaak in de keuken wordt gebruikt. Het is een zeer populaire keuze voor werkbladen en apparatuur vanwege zijn hoge weerstand tegen roest. De naam komt van de fabrikant, Carpenter Steel, die werd opgericht door Edward Carpenter, een Amerikaanse machinist. Carpenter Steel is een van de oudste fabrikanten van roestvrij staal ter wereld.

  Duplex RVS

  Duplex staal is een roestvrije en zuurbestendige staalsoort. Dit staal heeft een twee-fasen structuur die uit ferriet en austeniet bestaat. Duplex staal heeft een tweetal gunstige bijzondere eigenschappen. Enerzijds heeft het een hogere sterkte dan roestvast chroomnikkelstaal en anderzijds heeft het een hogere vervormbaarheid dan roestvast chroomstaal. Het wordt vaak gebruikt in de productie van medische apparatuur, chemische en petrochemische industrie, auto-industrie, en de bouw.

  Waarom is het belangrijk om oud RVS in te leveren?

  Nagenoeg alle metalen kunnen gemakkelijk worden gerecycled door ze naar een ervaren bedrijf als Yellow Metals te brengen. Yellow Met als BV stelt de gerecycleerde metalen ter beschikking van fabrikanten voor de bouw van nieuwe producten. Huishoudelijke artikelen zoals apparaten, de auto’s waarin we rijden en de gebouwen waarin we werken, zijn vandaag de dag vaak deels gemaakt van gerecycleerde metalen.

  Fabrikanten zouden zonder metaalschroot voor een veel grotere uitdaging komen te staan: de kosten moeten dekken van het winnen van nieuw ijzererts om gloednieuwe metalen te maken. Deze methode is aanzienlijk duurder dan het gebruik van hergebruikt metaalschroot, en bovendien is mijnbouw op de lange termijn een slechte oplossing omdat er maar een gelimiteerde voorraad nieuw erts te vinden is.

  De besparingen door het gebruik van gerecycleerde metalen dragen bij tot het drukken van de kosten van bouwprojecten en consumptiegoederen. Een win-win situatie dus.

  Meewerken aan een beter mileu én direct geld op uw rekening/contant.

   

  Natuurlijk heeft het recyclen van schroot ook grote voordelen voor het milieu. Als oud ijzer wordt weggegooid en op stortplaatsen terechtkomt, dan kunnen giftige stoffen zoals kwik en lood in de bodem en het water sijpelen en deze verontreinigen.

  Dat is een belangrijke reden waarom Yellow Metals probeert het publiek bewuster te maken van de voordelen van de verkoop van oud ijzer, om meer mensen aan boord te krijgen met de milieuvoordelen ervan.

  Wat is RVS304?

  RVS304 is de meest voorkomende soort roestvast staal en is geschikt voor vele toepassingen. Een van de belangrijkste redenen waarom het gebruikt wordt is dat het een hoge corrosiebestendigheid heeft en bestand is tegen temperaturen tot 1.000°C. Elk type roestvrij staal heeft zijn eigen voor- en nadelen. rvs 304 wordt bijvoorbeeld gebruikt in vele toepassingen waar corrosiebestendigheid een vereiste is. Roestvast staal 304 wordt gebruikt in een verscheidenheid van industrieën, zoals de farmaceutische, chemische en voedingsmiddelenindustrie. RVS304 bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel.

  Wat is RVS316?

  RVS316 is een zeer populair materiaal van roestvrij staal dat wordt gebruikt in vele foodservice toepassingen. Het is een legering van 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. Door zijn hogere nikkelpercentage en de toevoeging van 2% molybdeen is het beter bestand tegen chloriden en corrosie. RVS316 wordt beschouwd als een superieur materiaal voor uw foodservice toepassingen. De eigenschappen van RVS316 zijn goed genoeg om te worden gebruikt in keukengerei, kookgerei en serveergerei. RVS316 wordt ook geadviseerd voor gebruik in voedselverwerkingsmateriaal.

  Oude metalen inleveren?

  Yellow Metals is een metaalgroothandel en inkoper van oude metalen. De regio Haarlem-Amsterdam wordt bediend door Yellow metals. Wij hebben een uitgebreid dienstenpakket om aan uw wensen te voldoen, beantwoorden graag al uw vragen en verhandelen ook metaal in bulkhoeveelheden. De belangrijkste reden waarom mensen in Amsterdam, Haarlem en omstreken kiezen voor Yellow Metals als hun roestvaststaal leverancier is de hoge prijs die wij bieden voor roestvaststaal. Het tarief zal afhangen van de hoeveel rvs dat u aanbiedt. Als u bijvoorbeeld een grote hoeveelheid oud staal hebt, zullen we meer betalen dan wanneer u een paar kleine stukken hebt. Vraag maar, als u iets wilt weten.

  R

  Geheel vrijblijvend

  Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie

  R

  Snel reactie

  Altijd vlot een reactie van ons team

  R

  Goede tarieven

  Altijd de beste prijs voor uw RVS

  Onderstaand vindt u de prijzen die u ontvangt per kilo voor oud ijzer afgeleverd in Haarlem:

  [table “1” not found /]

  Contactformulier 2

  Yellow Metals – Oud IJzer ophaaldienst

  Bent u zelf niet in de gelegenheid om uw oude ijzer te komen brangen in haarlem? Neem gerust contact met ons op voor de ophaal mogelijkheden. Wij beschikken over de juiste voertuigen en het juiste materieel om uw oude ijzer snel en veilig af te voeren.

  Interesse in de diensten van Yellow Metals?
  Bel dan 06 84533047, of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan!