Let op! Wij halen geen witgoed op.

Voor ál uw andere oude metalen kunt u ons 7 dagen bereiken!

Kopen en verkopen van oud metaalschroot?

Miljoenen tonnen oud metaal liggen te wachten om gerecycled te worden. Oude metalen nemen ruimte in beslag in kelders, achtertuinen en in de stad, maar het laden en vervoeren naar een schroothandelaar of opkoper zoals Yellow Metals kan een intimiderend proces zijn. Laat ons u in dit artikel wegwijs maken in wat u kunt verwachten bij de verkoop van uw metaalschroot.

Het metaal

Welke metalen u naar de schroothandel brengt, zal bepalen wat er gebeurt als u er eenmaal bent. Met schroot zijn er dingen die uw winstgevendheid kunnen beïnvloeden. Of u de materialen hebt gesloopt is een grote. Sommige ijzers en staalsoorten kunnen meer waard zijn dan de standaard schrootprijs. Of er kunnen waardevollere metalen aan het ijzer en staal vastzitten.

Meest Lucratief

U zult er zeker van willen zijn dat u nog meer waardevolle metalen uit uw schrootstapel haalt en apart inlevert. Bijvoorbeeld, messing, aluminium, koper en lood zullen allemaal worden verkocht aan de schroothandelaar tegen verschillende tarieven. Dit kan ertoe leiden dat u een groter bedrag in uw zak krijgt.

De schrootplaats vinden

U moet een schrootplaats bij u in de buurt vinden en uw reis plannen. Het zal het beste zijn om de schrootplaats te onderzoeken en te zien waarin ze gespecialiseerd zijn en welke prijzen ze aanbieden. De meeste schrootplaatsen aanvaarden ferro (ijzer en staal) en non-ferro (aluminium, messing en koper). Er zijn echter schrootplaatsen die gespecialiseerd zijn in verschillende metalen en u daarom misschien meer willen betalen.

Gewicht van uw oude metaal

Zodra u bij de schroothandelaar aankomt, laat hij u uw voertuig over een drukgevoelige weegbrug rijden om uw voertuig en de inhoud ervan te wegen. Daarna wordt u naar een grote stapel ijzerhoudende materialen geleid waar een grote kraan uw materialen zal lossen. Eenmaal uitgeladen gaat u terug over de weegbrug, het verschil is het gewicht van het materiaal dat werd uitgeladen.

Dé lokale metaalhandel met ophaaldienst 

Als u contact opneemt met uw plaatselijke schroothandelaar Yellow Metals, kunnen wij u vertellen wat de huidige aluminium schrootprijzen zijn, wat de toekomstige prijzen zullen zijn, en of wij uw schroot komt ophalen of dat u het moet afgeven. Als u uw oude aluminium wilt komen brengen, dient u ook contact op te nemen met Yellow Metals om een afspraak in te plannen met onze inkoop. 

Geijkte weegsystemen voor uw oude metalen

Denkt u erover om langs te komen met een lading oud metaal? Graag. Bij ons kunt u terecht voor zowel kleine als grote partijen. Uiteraard beschikken wij over geijkte weegsystemen en verrekenen het aluminium dat u bij ons inlevert direct met u per bank of contant. 

Daarbij kijkt u mee naar het weegproces, wat zorgt voor openheid en een eerlijke prijs. Mocht u grote volumes af te handelen hebben, dan is het ook mogelijk dat wij deze bij u komen ophalen. Ook kunnen wij een container bij u plaatsen, welke wij vervolgens weer bij u komen ophalen als deze vol is.

Partij oud metaal op laten halen? 

Het ophalen van uw partij door Yellow Metals Ophaaldienst behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Zo nemen wij u al het vervelende werk uit handen. Wel zo gemakkelijk, toch? Wilt u het oud metaal liever zelf aanleveren bij onze werkplaats? Dat is natuurlijk ook geen enkel probleem. 

Heeft u vaker oud metaal of ander schrootijzer die u graag tegen de beste prijs wilt verkopen aan Yellow Metals? Vraag dan eens naar onze mogelijkheden. Wij kunnen onder andere geheel gratis een Yellow Metals Metaalbox bij u plaatsen. 

Betaling

Nu u bent gewogen, gelost en uitgewogen, is het tijd om betaald te worden. U gaat naar het kantoor waar ze een ticket voor u hebben waarop staat hoeveel gewicht u heeft gelost. Ze zullen u vertellen hoeveel uw specifieke soort staal waard was en hoeveel geld u eraan verdiend heeft. En tenslotte zullen zij ervoor zorgen dat u betaald wordt.

Laatste gedachten

Nu hebt u een beetje minder oud metaal liggen rond uw huis en een beetje meer geld in uw zak. U hebt met succes uw eerste reis naar de schroothandel gemaakt om wat schroot te verkopen, de volgende keer zal je misschien niet zo lang wachten. Ga er op uit en vind wat meer schroot, breng het naar uw lokale oud ijzer opkoper Yellow Metals, en krijg vandaag nog betaald.