Let op! Wij halen geen witgoed op.

Voor ál uw andere oude metalen kunt u ons 7 dagen bereiken!

Uw oude lood kopen aan Yellow Metals?

Lood is de laatste 50 jaar berucht geworden als een toxisch metaal. Tot dan toe werd lood gebruikt in allerlei dingen die we in ons dagelijks leven aantreffen. Alles van bierpullen tot dakbedekkingsmaterialen. Het werd vooral gebruikt in loodgieterswerk en verf, waardoor mensen er ook makkelijk last van konden krijgen.

De prijs van uw oude lood

De dagprijs van uw oude lood hangt volledig af van waar u zich geografisch bevindt en wat voor soort lood u heeft. Lood is moeilijk te raffineren, dus welk type u heeft zal de prijs beïnvloeden. Hoeveel lood u heeft kan ook de prijs beïnvloeden, als u er genoeg van heeft, kunt u misschien bulkprijzen krijgen.

Waar zit lood eigenlijk allemaal in?

Loodaccu’s zijn een populaire plaats om lood te vinden. Loodaccu’s zijn te vinden in auto’s, kindervoertuigen, elektrische scooters en meer. Individueel zijn ze niet veel waard, de waarde zal in bulk zijn, wat over het algemeen moeilijk te bereiken is. Als u loodschilden zou kunnen terugvinden van een medische faciliteit die wordt gesloopt, zou dat een uitstekende bron van lood zijn. Plaatsen als deze gebruiken grote platen lood om de straling van röntgenmachines of andere stralingsbronnen in te dammen. Loden gewichten die worden gebruikt om autowielen uit te balanceren of die worden gebruikt in de visserij zijn uitstekende bronnen van lood. Ondanks alle verordeningen die er nu zijn met betrekking tot lood, zijn de gewichten voor het grootste deel ontsnapt aan deze nieuwe wetten. Er zijn veel loden kunstvoorwerpen. Als u een oud loden beeldje vindt, of een ander kunstwerk, kunt u het inleveren voor schroot. Oude dakbedekkingsmaterialen en loodgieterij van voor de Tweede Wereldoorlog kunnen lood bevatten. Loden pijpen, loden dakgootstukken en vloeibaar vulmiddel in afvoerleidingen worden vandaag de dag nog steeds uit huizen gehaald. 

Gezondheidsrisico’s

De gezondheidsrisico’s met lood zijn niet zo erg zolang er maar goed mee wordt omgegaan. Het is wanneer het metaal op onverwachte manieren in ons lichaam terechtkomt dat lood problemen veroorzaakt. De ergste problemen ontstaan bij chronische blootstelling. Waarbij het lood meerdere dagen achter elkaar je lichaam binnenkomt. Na vele dagen zullen je organen beginnen te falen. Het is belangrijk om altijd handschoenen te dragen als je met lood omgaat, en een ademhalingstoestel te dragen als je snijdt, hamert of het op een of andere manier in de lucht rond je brengt.

 

Dé lokale metaalhandel met ophaaldienst voor uw oude lood 

Als u contact opneemt met uw plaatselijke schroothandelaar Yellow Metals, kunnen wij u vertellen wat de huidige lood schrootprijzen zijn, wat de toekomstige prijzen zullen zijn, en of wij uw oude lood komt ophalen of dat u het moet afgeven. Als u uw oude lood wilt komen brengen, dient u ook contact op te nemen met Yellow Metals om een afspraak in te plannen met onze inkoop. 

Geijkte weegsystemen voor uw oude loud

Denkt u erover om langs te komen met een lading oud loud of ander metaal? Graag. Bij ons kunt u terecht voor zowel kleine als grote partijen. Uiteraard beschikken wij over geijkte weegsystemen en verrekenen het oude ijzer dat u bij ons inlevert direct met u per bank of contant. 

Daarbij kijkt u mee naar het weegproces, wat zorgt voor openheid en een eerlijke prijs. Mocht u grote volumes af te handelen hebben, dan is het ook mogelijk dat wij deze bij u komen ophalen. Ook kunnen wij een container bij u plaatsen, welke wij vervolgens weer bij u komen ophalen als deze vol is.

Partij oud lood op laten halen? 

Het ophalen van uw partij door Yellow Metals Ophaaldienst behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Zo nemen wij u al het vervelende werk uit handen. Wel zo gemakkelijk, toch? Wilt u het oud metaal liever zelf aanleveren bij onze werkplaats? Dat is natuurlijk ook geen enkel probleem. Heeft u vaker oud lood of ander schrootijzer die u graag tegen de beste prijs wilt verkopen aan Yellow Metals? Vraag dan eens naar onze mogelijkheden. Wij kunnen onder andere geheel gratis een Yellow Metals Metaalbox bij u plaatsen. 

Betaling voor uw oude lood

Nu u bent gewogen, gelost en uitgewogen, is het tijd om betaald te worden. U gaat naar het kantoor waar ze een ticket voor u hebben waarop staat hoeveel gewicht u heeft gelost. Ze zullen u vertellen hoeveel uw specifieke soort staal waard was en hoeveel geld u eraan verdiend heeft. En tenslotte zullen zij ervoor zorgen dat u betaald wordt.

Laatste gedachten

De schrootprijs is niet erg hoog voor lood, en er is een zekere bezorgdheid over de gezondheid bij het omgaan met lood. Het is iets waar je extra voorzorgsmaatregelen voor moet nemen om veilig te kunnen slopen. Of u kunt zich het beste beperken tot verzegelde loden voorwerpen zoals batterijen. Neem contact op met Yellow Metals als u snel en tegen de best mogelijke prijs van al uw oude metaal af wilt.

 

Contact

Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 MB.