Metalen herkennen

Metalen herkennen

Yellow metals metaalrecycling

Herkennen van metalen

Wil je oud ijzer verkopen en wil je weten welke metalen je hebt? Deze verkoopgids helpt je bij het herkennen van verschillende metalen, zodat je beter voorbereid bent op de verkoop.

 1. IJzer en staal: IJzer en staal zijn veelvoorkomende metalen. Ze zijn magnetisch, zwaar en hebben meestal een donkere, roestige uitstraling. Denk aan oude spijkers, stalen buizen, autowrakken en constructiematerialen.
 2. Aluminium: Aluminium is licht van gewicht en heeft een zilverachtige glans. Het is niet magnetisch en heeft een hogere waarde dan ijzer. Je vindt aluminium in blikjes, raamkozijnen, fietsframes en keukengerei.
 3. Koper: Koper heeft een kenmerkende roodbruine kleur. Het is zwaar en heeft een goede geleidbaarheid. Koper wordt vaak gevonden in elektrische bedrading, leidingen, sanitair en elektromotoren.
 4. Messing: Messing is een legering van koper en zink. Het heeft een geelachtige kleur en kan glanzend zijn. Je komt messing tegen in fittingen, sieraden, muziekinstrumenten en decoratieve voorwerpen.
 5. Roestvrij staal (RVS): Roestvrij staal heeft een glanzend uiterlijk en is corrosiebestendig. Het kan magnetisch zijn, afhankelijk van het type. RVS wordt vaak gebruikt in keukengerei, leuningen, meubels en medische apparatuur.
 6. Lood: Lood is een zwaar en zacht metaal. Het heeft een grijze kleur en is gemakkelijk buigbaar. Lood wordt aangetroffen in oude waterleidingen, accu’s, gewichten en dakbedekking.
 7. Zink: Zink heeft een heldere, zilverachtige kleur en een glad oppervlak. Het wordt gebruikt in dakgoten, regenpijpen, batterijen en zinkcoatings op staal.
 8. Brons: Brons is een legering van koper en tin, met een bruinachtige kleur. Het heeft een hogere waarde dan gewoon koper en wordt vaak gebruikt in beeldhouwwerken, sieraden, munten en antieke voorwerpen.
 9. Nikkel: Nikkel heeft een zilverachtige kleur en wordt vaak aangetroffen in legeringen, zoals roestvrij staal. Het wordt ook gebruikt in batterijen, elektronische componenten en munten.
 10. Titanium: Titanium heeft een zilvergrijze kleur en is zeer lichtgewicht en corrosiebestendig. Het wordt gebruikt in vliegtuigen, medische implantaten, sportartikelen en sieraden.
 11. Aluminiumlegeringen: Naast zuiver aluminium zijn er verschillende aluminiumlegeringen met specifieke eigenschappen. Deze kunnen worden gebruikt in vliegtuigonderdelen, autodelen, constructiematerialen en elektronica.
 12. Zilver: Zilver heeft een heldere glans en wordt vaak gebruikt in sieraden, bestek, munten en elektronica. Het is een waardevol metaal vanwege zijn esthetische en industriële toepassingen.
 13. Goud: Goud heeft een karakteristieke gele kleur en is een zeer waardevol edelmetaal. Het wordt gebruikt in sieraden, elektronica en investeringsproducten.
 14. Platina: Platina is een zeldzaam en duur metaal met een zilverwitte kleur. Het wordt gebruikt in sieraden, medische apparatuur, chemische katalysatoren en elektronica.
 15. Edelmetalen en waardevolle metalen: Naast goud en platina zijn er andere edelmetalen en waardevolle metalen, zoals palladium, rhodium en iridium, die gebruikt worden in gespecialiseerde industrieën zoals de automobiel- en elektronica-industrie.

Het herkennen van metalen kan soms lastig zijn, vooral als je geen ervaring hebt. Als je twijfelt over het type metaal, kun je altijd een professional raadplegen bij een schroothandel of recyclingbedrijf. Zij kunnen je helpen bij de identificatie en bepaling van de waarde van je metalen voor verkoop.

Contactgegevens Yellow Metals:
 • Telefoon: 06 84533047
 • E-mail: info@yellowmetals.eu
 • Website: https://www.yellowmetals.nl

Heeft u interesse in onze oud ijzer ophaaldienst in Amsterdam, heeft u vragen over onze diensten of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u ons contactformulier invullen of contact met ons opnemen via onderstaande gegevens. Wij staan altijd klaar om u te helpen en uw vragen te beantwoorden.

800

Tevreden klanten