Hastelloy RVS

Hastelloy RVS

Een duurzaam en veelzijdig materiaal

Hastelloy is een merknaam voor een reeks van roestvaststaal (RVS) legeringen die specifiek zijn ontwikkeld voor extreme omstandigheden. Deze legeringen zijn bekend om hun uitstekende weerstand tegen corrosie, hoge temperaturen en extreme chemische omstandigheden. Dankzij deze eigenschappen wordt Hastelloy veel gebruikt in de chemische industrie, de energie-industrie en in productieomgevingen waar corrosiebestendigheid en hoge temperaturen belangrijk zijn. Er zijn meerdere soorten Hastelloy RVS, elk met specifieke eigenschappen die geschikt zijn voor bepaalde toepassingen.

Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest populaire soorten.
  • Hastelloy C-276: Deze legering is bekend om zijn uitstekende weerstand tegen corrosie en oxidatie en is daarom bijzonder geschikt voor toepassingen in de chemische industrie, de productie van fertilisatie- en pesticidengemiddelen, en in het verwerkingsproces van schadelijke chemicaliën.
  • Hastelloy B-2: Deze legering is bekend om zijn uitstekende weerstand tegen corrosie en heeft een uitstekende weerstand tegen warmtebehandeling. Het wordt veel gebruikt in toepassingen waar een hogere weerstand tegen oxidatie vereist is.
  • Hastelloy X: Deze legering is bekend om zijn uitstekende weerstand tegen corrosie en oxidatie en is geschikt voor toepassingen in extreme omstandigheden waar hoge temperaturen en corrosieve omgevingen aanwezig zijn.

Naast deze populaire soorten zijn er nog vele andere soorten Hastelloy RVS die specifiek zijn ontwikkeld voor specifieke toepassingen. Ongeacht het type, Hastelloy RVS is een materiaal waarop men altijd kan vertrouwen wanneer corrosiebestendigheid, hoge temperaturen en extreme chemische omstandigheden van belang zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *