Duplex RVS

Duplex RVS

Duplex RVS

Duplex RVS, ook bekend als Duplex roestvrij staal, is een uniek type RVS met een combinatie van eigenschappen van beide austenitisch en ferritisch RVS. Het wordt gekenmerkt door een twee-fase microstructuur met een balans van ferritische en austenitische fasen, waardoor het een uitstekende combinatie van sterkte, corrosiebestendigheid en slagvastheid biedt.

Duplex RVS is bekend om zijn uitstekende corrosiebestendigheid in een verscheidenheid aan omgevingen, waaronder zoutwater, chemicaliën en milieus met een hoge concentratie van zuur. Het is ook resistent tegen spanningscorrosie en heeft een uitstekende weerstand tegen putcorrosie. Dit maakt het een ideale keuze voor toepassingen in zowel zee- als landomgevingen.

Bovendien is Duplex RVS ongeveer tweemaal zo sterk als traditionele austenitische RVS, waardoor het een geschikte keuze is voor toepassingen die veel sterkte vereisen, zoals brugconstructies en offshore-structuren. Het heeft ook een uitstekende slagvastheid, waardoor het geschikt is voor toepassingen waarbij stootbelastingen een rol spelen.

Duplex RVS wordt veel gebruikt in de olie- en gasindustrie, scheepsbouw, chemische verwerking, papier- en pulpindustrie en waterbehandeling. Het wordt ook steeds meer gebruikt in andere industrieën, waaronder de bouw- en machinebouw, vanwege zijn combinatie van sterkte, corrosiebestendigheid en slagvastheid.

In het algemeen is duplex RVS een veelzijdig materiaal met unieke eigenschappen en voordelen die het een populaire keuze maken voor veel industriële toepassingen. Of u nu op zoek bent naar een sterk en corrosiebestendig materiaal voor uw offshore-installaties of een product dat uw corrosieproblemen aanpakt, duplex RVS is een uitstekende optie om in overweging te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *