Katalysator recycling

Let op! Wij halen geen witgoed op.

Voor ál uw andere oude metalen kunt u ons 7 dagen bereiken!

Katalysator verkopen?

Yellow Metals is dé specialist op het gebied van katalysator recycling

Yellow Metals is gespecialiseerd in katalysator recycling. Als recyclingbedrijf van katalysatoren zorgen wij voor een professionele terugwinning van kostbare metalen. Bij Yellow Metals krijgt u altijd de hoogste prijs voor uw oude katalysatoren. Door onze ervaring in katalysator recycling kunt u rekenen op de meest actuele en betrouwbare koers voor uw oude katalysator. 

Welke prijs voor uw katalysator?

Wij betalen een hoge prijs voor autokatalysatoren. Op basis van de actuele metaalprijzen op de beurs biedt Yellow Metals u 365 dagen per jaar een scherpe dagprijs. Benieuwd naar de waarde van uw oude katalysatoren?

Heeft u een of meerdere katalysators die u graag wilt inleveren? Neem dan vrijblijvend contact met yellow Metals op. U kunt de katalysator altijd op afspraak op een van onze locaties komen inleveren. Bij grotere partijen is er ook de mogelijkheid om uw katalysators of andere metalen bij u op te komen halen.

De klantenservice

Yellow Metals

Wat is de werking van een katalysator?

En hoe werkt een katalysator? Het is de taak van een katalysator om schadelijke stoffen die door de motor worden uitgestoten te neutraliseren. Door een chemische reactie worden die schadelijke gassen in de katalysator omgezet in onschuldige stoffen.

 

Wat is een katalysator waard?

Veel mensen denken dat de verkoop van een katalysator niet al te veel oplevert als deze voor recycling wordt verkocht. Integendeel, het op deze manier verkopen van een gebruikte, verstopte of kapotte katalysator levert vaak juist meer op. Afhankelijk van het merk en type ontvangt u altijd een aanzienlijk bedrag voor uw oude katalysator.

 

Katalysator recycling voor bedrijven

Heeft u op regelmatige basis katalysatoren ter beschikking? Heeft u bijvoorbeeld een autodemontagebedrijf, sloperij, garage of autotuningbedrijf? Neen dan contact met ons op voor onze meest gunstige katalysator inkooptarieven.

 

Katalysator recycling voor particulieren

Ook als particulier bent u bij Yellow Metals van harte welkom om uw katalysator in televeren tegen betaling. Neemt u contact met ons op voor een prijs op maat voor uw katalysator(en).

Door gebruik te maken van de modernste technologieën, zorgt Yellow Metals ervoor dat keramische en metalen katalysatoren op een milieuvriendelijke manier worden gerecycled.

R

De beste prijs

Altijd de beste prijs voor al uw oude ijzer

R

Snel reactie

Altijd binnen 24 uur een reactie van ons team

Contactformulier 2

Katalysator inleveren?

Een katalysator bevat edelmetalen zoals Paladium, Platina en Rhodium. Deze edelmetalen zijn niet alleen kostbaar te noemen maar zijn ook schaars en worden daarom gerecycled voor hergebruik. Door edelmetalen terug te winnen uit gerecycleerde materialen, voorzien wij de industrie van broodnodige grondstoffen zoals platina, palladium en rhodium. Wij kopen uw katalysator en betalen u de waarde van de edele metalen.

Wij bieden 365 dagen per jaar dé beste prijs voor uw katalysatoren! Neem contact met ons op om een exact bod te ontvangen.

 

De beste prijs

Voor uw katalysator(en)

Wij betalen een hoge prijs voor autokatalysatoren. Op basis van de metaalprijzen op de beurs bieden wij een scherpe dagprijs. Benieuwd naar de waarde van uw oude katalysatoren? Maak een afspraak om uw katalysator in te leveren. Wij kunnen ook grote partijen (10+ stuks) bij u ophalen. Wij betalen u direct bij inlevering: contant of per bankoverschrijving.

Katalysator Edelmetaal 1

PALLADIUM

Een glanzend, zilverwit metaal dat bestand is tegen corrosie. Palladium wordt veelal gebruikt in katalysatoren voor auto’s. Palladium wordt ook gebruikt in juwelen en sommige tandvullingen en kronen. Dit metaal wordt in de elektronica-industrie gebruikt in keramische condensatoren, die in laptopcomputers en mobiele telefoons worden aangetroffen.

 

Katalysator Edelmetaal 2

PLATINA

Platina is uiteraard een populair edelmetaal om te gebruiken in juwelen, maar daarnaast heeft het nog tal van andere toepassingen. Het wordt vaak gebruikt in apparatuur die bestand moet zijn tegen zeer hoge temperaturen en corrosieve omstandigheden. Bijvoorbeeld in katalysatoren in auto’s of elektroden in elektrische apparatuur zit platina. Platina wordt ook vaak gebruikt in bougies voor vliegtuigen.

Katalysator Edelmetaal 3

RHODIUM

Rhodium dient als legeringselement om platina en palladium te legeren; het verhardt deze metalen. Rhodium wordt ook aangetroffen in de contactpunten van bougies, temperatuursensoren en juwelen. Het meeste rhodium wordt gebruikt als katalysator. In de uitlaat van auto’s, maar ook in de chemische industrie.

Wij zijn georganiseerd

Wij werken nationaal

Snel en efficient

Met beleid

Waarom is het belangrijk om oud ijzer in te leveren?

Nagenoeg alle metalen kunnen gemakkelijk worden gerecycled door ze naar een ervaren bedrijf als Yellow Metals te brengen. Yellow Met als BV stelt de gerecycleerde metalen ter beschikking van fabrikanten voor de bouw van nieuwe producten. Huishoudelijke artikelen zoals apparaten, de auto’s waarin we rijden en de gebouwen waarin we werken, zijn vandaag de dag vaak deels gemaakt van gerecycleerde metalen.

Fabrikanten zouden zonder metaalschroot voor een veel grotere uitdaging komen te staan: de kosten moeten dekken van het winnen van nieuw ijzererts om gloednieuwe metalen te maken. Deze methode is aanzienlijk duurder dan het gebruik van hergebruikt metaalschroot, en bovendien is mijnbouw op de lange termijn een slechte oplossing omdat er maar een gelimiteerde voorraad nieuw erts te vinden is.

De besparingen door het gebruik van gerecycleerde metalen dragen bij tot het drukken van de kosten van bouwprojecten en consumptiegoederen. Een win-win situatie dus.

Meewerken aan een beter mileu én direct geld op uw rekening/contant.

 

Natuurlijk heeft het recyclen van schroot ook grote voordelen voor het milieu. Als oud ijzer wordt weggegooid en op stortplaatsen terechtkomt, dan kunnen giftige stoffen zoals kwik en lood in de bodem en het water sijpelen en deze verontreinigen.

Dat is een belangrijke reden waarom Yellow Metals probeert het publiek bewuster te maken van de voordelen van de verkoop van oud ijzer, om meer mensen aan boord te krijgen met de milieuvoordelen ervan.

Vrijblijvend advies aanvragen?

U ontvangt binnen 24 uur een reactie!

Interesse in de diensten van Yellow Metals?
Bel dan 06 84533047, of vraag meteen een vrijblijvende offerte aan!