Kabelrecycling

Kabelrecycling

Kabelrecycling

Kabelrecycling is een belangrijk proces voor het beschermen van onze omgeving en het benutten van grondstoffen. Yellow Metals speelt hierin een actieve rol door kabels op een duurzame en milieuvriendelijke wijze te recyclen. Ons bedrijf verzorgt het gehele proces voor zowel particulieren als organisaties.

Enkele soorten kabels die Yellow Metals koopt voor recycling:
  1. Koperen kabels: dit zijn kabels met een koperen kern en een isolerende omhulling. Koperen kabels zijn veelvoorkomend in elektrische installaties en zijn gewild vanwege de hoge waarde van het koper dat erin verwerkt is.
  2. Aluminium kabels: aluminium kabels worden vaak gebruikt in de energiesector vanwege hun lichtgewicht en hoge geleidbaarheid. Ze bevatten een aluminium kern en een omhulling van kunststof of rubber.
  3. Coaxkabels: coaxkabels worden gebruikt voor de overdracht van radiosignalen, televisiesignalen en internet. Ze bevatten een koperen kern en een isolerende omhulling van kunststof.
  4. Telefoonkabels: deze kabels zijn gemaakt van koperdraad en worden gebruikt voor de overdracht van telefoon- en internetverbindingen. Ze zijn over het algemeen dunner dan andere soorten kabels.
  5. PVC-kabels: deze kabels hebben een koperen kern en een omhulling van polyvinylchloride (PVC). Ze worden vaak gebruikt in bouw- en constructietoepassingen, evenals in de automotive-industrie.
  6. Grondkabels: deze kabels worden gebruikt voor de aanleg van elektriciteitsnetwerken onder de grond. Ze bevatten koperen aders en een omhulling van kunststof of rubber.
  7. Solarkabels: deze kabels worden gebruikt in zonne-energiesystemen voor de overdracht van elektriciteit van zonnepanelen naar de omvormer. Ze hebben meestal een koperen kern en een omhulling van kunststof.
  8. Autoboomkabels: deze kabels worden gebruikt in de auto-industrie voor het bedienen van de takels waarmee de carrosserieën worden opgetild. Ze hebben een sterke metalen kern en een omhulling van kunststof.

Onthoud dat deze lijst niet volledig is en dat we bij Yellow Metals openstaan voor het kopen en recyclen van verschillende soorten kabels. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over specifieke soorten kabels die u wilt verkopen.

Contact ophaaldienst

06 84533047